Építő-, szállító- és munkagépszerelő

Gépészet ágazat 3 éves[1] képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. 

Az építő-, szállító és munkagépszerelő a szerelési folyamat egészében önállóan, illetve a munkatársaival közösen összetett feladatokat lát el. A munkatevékenysége során együttműködik a szerelési és javítási technológia egyéb területein dolgozó munkatársaival, így biztosítja a komplex javítási tevékenység összehangolt működését. 

KOMPETENCIAELVÁRÁS  

Önállóság, felelősségtudat, csapatban való együttműködés, precizitás, problémamegoldó képesség. 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ  

  • részt vesz a szakszerű és biztonságos munkavégzés feltételeinek előkészítésében és biztosításában;
  • szereli, cseréli, javítja, beállítja és karbantartja a gépelemeket és gépszerkezeteket; üzembe helyezi, szereli, javítja, beállítja, karbantartja az építő-, szállító és munkagépeket; darupályát alakít ki, fel- és leszerel darut, építési felvonót.

 

Ajánlott minden fiatal számára, akit vonzanak az építőiparban használt nagygépek, érdekli ezeknek a javítása és karbantartása. 

[1] Felnőttoktatásban, elvégzett 10. évfolyam mellett csak 2 éves a képzés ideje

Hasonló Képzések

Gépjármű-mechatronikai technikus

Gépjármű-mechatronikai technikus Specializált gép- és járműgyártás ágazat 5 éves[1] képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.  Választható szakmairányok: Szerviz szakmairány, Gyártás szakmairány.  A

Bővebben

Karosszérialakatos

Karosszérialakatos Specializált gép- és járműgyártás ágazat 3 éves[1] képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.   A karosszérialakatos gépjármű felépítmények javítását, részegységek összeépítését, gépjárművek külső szereléseit végzi.

Bővebben

Mechatronikai technikus

Mechatronikai technikus Specializált gép- és járműgyártás ágazat 5 éves[1] képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.  Magas automatizáltságú termelő berendezés, berendezéscsoport hibameghatározását végzi,

Bővebben